Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto snickers bez pieczenia z kremem budyniowym
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 80
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1204
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 288
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 80
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1204
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 288
Składniki
W 250 ml mleka rozmieszać budynie. W garnku zagotowujemy 750 mleka z cukrem. Zmniejszamy moc palnika, dodajemy rozmieszany budyń i cały czas mieszając gotuje kilka minut, aż budyń zgęstnieje. Odstawiam do przestudzenia przykrywając folią spożywczą, aby nie powstał kożuch. Masło w temperaturze pokojowej miksujemy i dodajemy po łyżce schłodzonego budaniu cały czas miksując. Miksowania trwa kilka dobrych minut, aż krem będzie miał odpowiednią jednolitą konsystencję. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i warstwą maślanych herbatników. Rozsmarowujemy połowa masy budyniowej, układamy kakaowe herbatniki i połowę kajmaku. Układamy kolejną warstwę herbatników kakaowych i pozostały krem budyniowy . Ostatnia warstwa herbatników maślanych i pozostały kajmak. Wierzch posypujemy orzeszkami i polewamy roztopioną czekoladą. Chłodzimy w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego !