Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowania ciasta jest bardzo proste, a przy tym ładnie się prezentuje... a jeszcze lepiej smakuje. To ciasto idealna na spotkania z rodziną, znajomymi czy na wyjątkowe uroczystości.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 103
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 210
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2077
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 377
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 263
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 103
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 210
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2077
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 377
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 263
Składniki
Blaszkę o wymiarach około 35x 20 wyłożyć papierem do pieczenia. Białka jajek oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Cały czas miksując, dodawać partiami cukier, następnie po jednym żółtku, na koniec dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao, delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej blaszki, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170stopni. Biszkopt piec 30min. Po wystudzenia przekroić na dwa blaty.
Do przygotowania masy truflowej zetrzeć na tarce o małych oczkach cukierki. Lekko ubić śmietankę, dodać do niej mascarpone, dosłodzić do smaku. Do kremu dodać cukierki. Na koniec usztywnić fixem i wyłożyć na pierwszy blat, przykryć drugim, lekko docisnąć i schłodzić. Na koniec przygotować masę śmietankową. Ponownie lekko ubić śmietankę, dodać do niej mascarpone, dosłodzić do smaku. Na koniec usztywnić fixem i wyłożyć na biszkopt. Wierzch ciasta posypać kakao i schłodzić – ciasto najlepiej przygotować dzień przed podaniem, wtedy smaki się przegryzą.