Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze i najbardziej delikatne ciasto drożdżowe jakie kiedykolwiek jadłam
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 150
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 868
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 172
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 150
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 868
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 172
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Ciasto: Mleko delikatnie podgrzać, dodać drożdże, łyżkę mąki i łyżkę cukru. Odstawić do wyrośnięcia. Masło rozpuścić i odstawić. Mąkę, jajko, cukier, cukier wanilinowy, rozczyn i masło wrzucić do miski i zagnieść ciasto. Powinno odklejać się od miski i rąk. Odstawić na około godzinę.
Mak: Mleko z margaryną i cukrem zagotować i wyłączyć gaz. Wsypać mak i dokładnie wymieszać. Ostudzić, dodać olejek i jajko.
Kruszonka: Składniki na kruszonkę wrzucić do miski I dokładnie wymieszać.
Po godzinie ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Rozłożyć mak I posypać kruszonką. Piec około 40 minut w 170 stopniach, do suchego patyczka.