Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto bez pieczenia bardzo pyszne na dzień babci zapraszam na przepis
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 351
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 351
Składniki
Poncz : 0,5 szklanki wody wrzątku i robimy mocna kawę 2 łyżeczki cukru. studzimy. Masa chalwiowa : chałwę kruszyny i odstawiamy. Do misy robota kuchennego wlewamy zimną śmietankę i wkładamy serek mascarpone ubijamy i cukrem pudrem, wrzucamy chałwę, tylko do połączenia. Blaszka 24/24 wykładamy papierem do pieczenia układamy herbatniki kakaowe . Połowę kremu wykładamy na herbatniki . Następnie biszkopty moczymy w wystudzonej kawie i układamy na kremie . Wykładamy resztę kremu na biszkopty . dekorujemy według upodobania. Smacznego !!