Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciastko ze szklaneczki"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 134
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 245
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 358
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 170
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 134
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 245
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 358
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 170
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbij jajka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy maślanej. Dolej mleko. Dobrze utrzyj całość mikserem.
Posmaruj tłuszczem 4 słoiki ze szklaną przykrywką.Przygotowane ciasto rozdziel, jedną część wymieszaj z kakao. Do przygotowanych słoików nałóż na przemian porcje jasnego i ciemnego ciasta. Przykryj.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz ok. 45 minut. Ciasto wystudź. Ostrożnie wyjmij ze słoików. Udekoruj wiórkami z białej oraz gorzkiej czekolady.
ok. 1 godziny i 15 minut . 1 porcja ok. 300 kcal.Źródło: Tina