Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z nutellą i kawałkami czekolady
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1659
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 100
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 151
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 151
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1659
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 100
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 151
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 151
Składniki
Masło wyjąć z lodówki, pokroić w kostkę i odłożyć w temp. pokojowej na ok. 15 minut aż trochę zmięknie.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.
Mąkę pszenną wymieszać z kakao, skrobią ziemniaczaną, sodą oraz solą.
Masło ubijać z cukrem pudrem przez około 3 - 4 minuty aż będzie bardziej puszyste.
Dodać nutellę i zmiksować, następnie dodać jajko i ponownie zmiksować.
Dodać sypkie składniki i zmiksować. Na koniec wymieszać z dropsami lub drobno pokrojoną czekoladą.
Nabierać porcje masy po około 1 łyżce stołowej, formować kulki i ułożyć je na blaszce do pieczenia z zachowaniem odstępów. Delikatnie spłaszczyć każdą kulkę i piec w 2 partiach, po około 15 sztuk.
Czas pieczenia to około 12 - 13 minut (ciastka wyjmujemy jeszcze trochę miękkie, bo z czasem będą stygły i sztywniały).