Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wykorzystajcie dopóki są, dobrze wpływają na wygląd skóry, zawierają witaminy A, C i E oraz magnez, potas, sód, żelazo, wapń. Pobudzają perystaltykę jelit, pomagają walczyć z otyłością. W małej dawce powstrzymują biegunki, w dużej ułatwiają wypróżnianie. Pobudzają wydzielanie żółci, przez co ułatwiają trawienie.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 42
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1005
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 42
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1005
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Składniki
Wszystkie składniki dobrze wymieszać łyżką tj. mąka, cukier, olej, maślanka, jajka, proszek do pieczenia. Następnie wylać ciasto na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Troszkę masy można zostawić i dodać kakao, następnie wylać na jasną cześć ciasta resztę masy. Dodać na to owoce umyte obrane i pokrojone (jabłka, rabarbar ).
W osobnej misce przygotowujemy kruszonkę wszystkie składniki ugniatamy ręką. Gotową kruszonkę posypujemy owoce.
Do rozgrzanego piekarnika wstawiamy ciasto. Piec góra dół [=] 180 stopni 50-60 min