Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chrupiący śmietanowiec"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
Wiśnie dokładnie osącz na sitku, posiekaj. Dość drobno pokrój także wafelki, gorzką czekoladę oraz sparzone migdały i pistacje.
2. Żółtka utrzyj z cukrem na jasny puszysty krem. 250 ml schłodzonej śmietany kremówki ubij na sztywno. Połącz z mascarpone, ma są żółtkową i aromatem pomarań czowym. Dodaj wszystkie rozdrobnione , wymieszaj.
Trójkątną foremkę keksową (o pojemności ok. 1 litra) wyłóż folią spożywczą (tak, by wystawała poza jej brzegi) i napełnij przygotowaną masą śmietanowo-bakaliową. Wierzch wyrównaj łyżką, przykryj wystającym kawałkiem folii. Wstaw do lodówki na całą noc. Godzinę przed podaniem foremkę z keksem przełóż z lodówki do zamrażalnika.
Pozostałą śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Przed podaniem zmrożony blok przełóż na długi płaski półmisek (spodem do góry), usuń folię spożywczą. Keks posmaruj ubitą śmietaną, udekoruj kandyzowanymi migdałami i skórką po marańczową. Pokrój na porcje.Źródło: Tina