Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chrupiący bukiet sałat"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Sałaty opłucz pod bieżącą wodą, osusz w wirówce lub na papierowym ręczniku. Większe liście porwij na kawałki.
Oczyść rzodkiewki, pokrój na ćwiartki. Obrane marchewki pokrój w plasterki. Oczyść i posiekaj dymki ze szczypiorem. Groszek opłucz, przekrój na połówki. Warzywa delikatnie wymieszaj.
Suszone pomidory posiekaj. Śmietanę połącz z olejem i sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny. Dodaj suszone pomidory oraz sól, pieprz i cukier do smaku.
Przygotowane sałatki rozłóż na talerze lub do miseczek. Sos śmietanowy starannie wymieszaj. Podawaj w osobnym naczyniu lub polej sałatkę.Źródło: Świat kobiety