Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chrupiące warzywa w oliwie"
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 73
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 90
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 269
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 73
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 90
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 269
Składniki
Marchewki oczyść, opłucz, pokrój w zapałkę. Wrzuć na osolony wrzątek, zblanszuj. Odcedź na sicie, przelej zimną wodą. Umytą cukinię pokrój tak jak marchewkę. Sparz wrzątkiem na sicie, ostudź.
Ogórek umyj, pozostaw ze skórką. Paprykę przekrój na pół, pozbaw nasion. Miąższ paprykowy oraz ogórek pokrój w paseczki. Łodygi selera naciowego opłucz, pozbaw włókien, drobno posiekaj. Umyj, osusz, a potem poszatkuj natkę oraz koperek.
Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę, utrzyj ze sporą szczyptą soli. Dodaj 4 łyżki oliwy, wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem. Warzywa wymieszaj z ziołami, polej sosem.Źródło: Świat kobiety