Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chrupiąca sałatka z groszkiem cukrowym"
Mając sporo pysznych i słodkich truskawek, postanowiłam przygotować coś a’la...
Odsłon: 41
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale do końca nie wiesz na co, proponujemy...
Odsłon: 36
Soczyste mięsne klopsiki w aromatycznym sosie pomidorowym to prawdziwa uczta...
Odsłon: 35
Kotlety mechanika to pyszne, sycące i zaskakujące danie. Dwa proste dodatki:...
Odsłon: 71
Mając sporo pysznych i słodkich truskawek, postanowiłam przygotować coś a’la...
Odsłon: 41
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale do końca nie wiesz na co, proponujemy...
Odsłon: 36
Soczyste mięsne klopsiki w aromatycznym sosie pomidorowym to prawdziwa uczta...
Odsłon: 35
Kotlety mechanika to pyszne, sycące i zaskakujące danie. Dwa proste dodatki:...
Odsłon: 71
Składniki
Kalafior oczyść, opłucz, podziel na różyczki. Groszek cukrowy oczyść, strączki umyj, ew. pokrój na połówki. W garnku zagotuj posoloną wodę. Włóż różyczki kalafiora. Gotuj je 10 minut. W połowie czasu gotowania dołóż groszek cukrowy.
Ugotowane warzywa odcedź. Przelej na sitku zimną wodą i osącz. Dymki oczyść, pokrój w cienkie ukośne plasterki. Kwaśną śmietanę wymieszaj z majonezem oraz sokiem cytrynowym i musztardą. Sos przypraw do smaku solą, pieprzem oraz curry.
Wszystkie warzywa wymieszaj na półmisku. Przed podaniem sałatkę polej przygotowanym sosem. Lekko przemieszaj. Gotowe danie możesz udekorować listkami natki pietruszki oraz cząstkami cytryny.
30 min Porcja: 230 kcalŹródło: Naj