Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chiński makaron wegetariański"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 31
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3867
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 437
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2296
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 31
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3867
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 437
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2296
Składniki
Makaron ryżowy umieść w misce, zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Osącz na sicie, pokrój na mniejsze kawałki, ostudź. Rzodkiewki opłucz, pokrój w plasterki. Umyj i osusz liście sałaty, rozdrobnij. Wymieszaj makaron, sałatę, rzodkiewki i kiełki.
Miód utrzyj razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj sos sojowy, olej i sok wyciśnięty ze sparzonej cytryny. Dopraw solą oraz pieprzem. Gotową sałatkę rozłóż do szklanek lub miseczek. Polej przygotowanym sosem, przemieszaj.
porcje, czas 25 min; porcja – 190 kcal, cena 2,80 złŹródło: Świat kobiety