Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Carpaccio z cukinii"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 212
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 212
Składniki
Cukinie umyj, osusz, a następnie obieraczką do warzyw pokrój na bardzo cienkie plastry. Ułóż je na półmisku warstwami, polewając lekko każdą warstwę sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek. Oprósz solą i pieprzem. Ser typu feta pokrusz (jeśli wybrałaś parmezan, zetrzyj go na tarce o drobnych oczkach), posyp cukinię. Carpaccio z cukinii schłodź i podaj posypane orzechami włoskimi oraz posiekanym koperkiem.Źródło: Świat kobiety