Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Carpaccio z buraków i musu z jabłek"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 97
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 97
Składniki
Buraki dokładnie umyj, owiń w folię i piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez godzinę. Odstaw do ostygnięcia. Następnie obierz go i pokrój w cienkie plastry. Na talerzu na przemian układaj plaster buraka i mus jabłkowy. Na górze finezyjnie ułóż pokrojoną w paski sałatę lodową. Całość posyp uprażonym na suchej patelni sezamem.Źródło: Na żywo