Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Caprese ze szpinakiem i orzechami"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3241
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3241
Składniki
Mozzarellę osącz z zalewy, pokrój na plastry. Pomidory umyj, pokrój na plastry. Liście szpinaku umyj, osusz.
Papryczkę chili oczyść z pestek, posiekaj. Wymieszaj z kilkoma łyżkami octu winnego i oliwy, oprósz suszoną bazylią i oregano, przypraw pieprzem. Na półmisku ułóż na przemian pomidory, mozzarellę, liście szpinaku. Polej sosem. Udekoruj orzechami włoskimi.
czas przygotowania: 15 min, ilość porcji: 2, cena za porcję: 2,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie