Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Burgery z czerwonej fasoli z pomidorami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 25
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6515
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 753
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1182
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 25
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6515
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 753
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1182
Składniki
Fasolę zalej zimną woda na noc, ugotuj. Fasolę z puszki dokładnie osącz. Zgnieć ją widelcem. Suszone pomidory i oliwki posiekaj, wrzuć do fasoli. Dodaj ketchup, czarnuszkę, bazylię, sól, pieprz i jajka. Dokładnie wymieszaj. Wilgotną dłonią formuj kotlety, smaż je z każdej strony po 4 minuty na rozgrzanym oleju.
Pomidory z puszki przypraw, zmiksuj, podduś na oleju. Mozzarellę pokrój w plastry, ułóż na bułkach. Na niej ułóż po jednym kotlecie, plastry pomidorów i pastę pomidorową. Udekoruj listkami bazylii. Zapiekaj 10 minut.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień