Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i łatwy deser. Każdy go uwielbia.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 571
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1526
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 571
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1526
Składniki
Do garnka wlać 600 ml mleka, dodać cukier, cukier waniliowy i zagotować. Do reszty mleka, czyli 400 ml dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać, zmiksować. Wlać do gotującego się mleka w garnku i gotować kilka minut, cały czas mieszając. Gdy będzie gęstsze, dodać masło i mieszać aż się rozpuści. Trzy duże kubki przepłukać zimną wodą. Wlać do nich ugotowany budyń. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Zastygnięty deser wyjąć z kubków. Każdy przekroić na pół i obtoczyć w wiórkach kokosowych. Przygotować polewę - 30 g masła rozpuścić, dodać mleczną czekoladę, chwilę podgrzewać i mieszać, aż się rozpuści. Polewę rozsmarować na budyniowych deserkach. Posypać na środku odrobiną wiórków kokosowych.