Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Budyniowiec w herbatnikach"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Składniki
Dno i boki dużej brytfanny wyłóż herbatnikami.
Do mleka wsyp budyń w proszku i ugotuj go zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ostudź.
Rodzynki namocz w ciepłej wodzie i pozostaw na około pół godziny.
Orzechy rozgnieć w moździerzu na drobne kawałki. Połącz z odsączonymi rodzynkami, po czym wsyp do chłodnego budyniu.
Masę waniliowo-bakaliową wlej do brytfanny.
Na wierzchu ułóż kolejną warstwę herbatników. Posmaruj ją polewą czekoladową, po czym posyp wiórkami i udekoruj cukierkami.
Czas przygotowania: 70 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax