Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 77
Przepis dnia
Szybka i smaczna
Odsłon: 1684
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2369
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 77
Przepis dnia
Szybka i smaczna
Odsłon: 1684
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2369
Składniki
Do jogurtu dodać: mąkę, jajko, cukier waniliowy. Zmiksować na gładką masę. Masa powinna mieć konsystencje kwaśnej śmietany. W garnku zagotować wodę, wsypać cukier, zmniejszyć ogień. 1.Masę jogurtową można w całości wlać do wrzątku ciągle mieszając - otrzymamy gładką budyniową konsystencje, 2. Masę wkładamy łyżką małymi porcjami (taj jak kluski kładzione) - otrzymujemy konsystencje z grudkami (uwielbiam).
Można posypać cynamonem.