Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
można podać na ciepło lub zimno, może być śniadaniem lub deserem, można zrezygnowac z dodatku żółtka
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 154
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 154
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Składniki
1. kaszę zalać gorącą wodą, odcedzić na sitku, przelać zimną, jeszcze raz gorącą i znowu zimna, zalac mlekiem, dodać szczyptę soli, gotować na małym ogniu aż kasza będzie miękka a płyn odparuje (w razie potrzeby dolewać mleka lub wody), gdy kasza będzie miękka dodać żółtko, szybko wymieszą, chwile jeszcze trzymac na ogniu, lekko przestudzić, zblendować, 2. truskawki zmiksować, doprawić wanilią, cukrem i sokiem z cytryny, mus możemy zagotować lub używać na zimno, jak kto woli, fajnie smakuje z kruchym ciasteczkiem smacznego