Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Brzoskwiniowe muffiny"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 41
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6531
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 41
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6531
Składniki
W misce wymieszaj brązowy cukier, 4 dag miękkiego masła, 6 dag mąki i łyżkę cynamonu. Zagnieć szybko kruszonkę.
Brzoskwinie opłucz pod bieżącą wodą, osusz, przekrój na połówki i usuń pestki. Jeśli używasz brzoskwiń z kompotu lub z puszki, musisz je odcedzić. Na koniec owoce pokrój na nieduże kawałki.
Pozostałe masło utrzyj z cukrem kryształem. Dodaj całe jajka oraz jogurt naturalny, wymieszaj. Resztę mąki przesiej z proszkiem do pieczenia oraz drugą łyżką cynamonu, dodaj do masy. Wlej mleko, zmiksuj. Dodaj brzoskwinie (kilka odłóż do dekoracji).
Całość wymieszaj, rozłóż do foremek na muffinki. Posyp kruszonką. Piecz około 20 minut w temperaturze 190 st.
Przestudź. Przygotuj lukier wg przepisu, polej muffinki, ozdób odłożonymi brzoskwiniami.
czas ok. 40 min; porcja – 330 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety