Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Brzoskwinie na sałacie"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Brzoskwinie opłucz, przekrój na połówki, usuwając pestki. Każdą połówkę pokrój w grube plastry. Ułóż na tacce do grilla, skrop odrobiną oleju. Opiekaj z dwóch stron, by owoce się przyrumieniły. Odstaw do ostudzenia.
Mieszane sałaty opłucz, osusz. Większe listki porwij na kawałki. Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Orzeszki zrumień na suchej patelni.
Na talerzach rozłóż liście sałaty oraz plastry grillowanych brzoskwiń. Polej sosem z re szty oleju, octu winnego, soli, pieprzu oraz cukru do smaku. Sałatkę posyp startym żółtym serem oraz orzeszkami.
Czas ok. 25 min; porcja – 180 kcal, cena 2,20 zł.
Grillowane brzoskwinie możesz podać także na deser. Umyte owoce przekrój na połówki, usuń pestki. Po opieczeniu na grillu w miejsce pestek nałóż jogurt grecki doprawiony miodem lub lody. Deser udekoruj chrupiącymi orzechami włoskimi smażonymi z cukrem.Źródło: Świat kobiety