Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Brukselka z boczkiem w sosie"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Składniki
Brukselkę obierz, umyj i posyp solą. Ugotuj w garnku na parze.
Na patelni podsmaż pokrojony w plastry boczek. Na tym samym tłuszczu zeszklij później posiekaną papryczkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
W rondelku podgrzej ocet i rozpuść w nim cukier.
Rozłóż na talerzu brukselkę z boczkiem i warzywami. Polej winnym sosem.
Czas: 45 min. 1 porcja = 330 kcal.Źródło: Kurier TV