Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Brukselka w łódeczkach"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 248
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5402
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 248
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5402
Składniki
Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniały, odstawić. Jogurt wymieszać z majonezem i posiekaną natką, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Brukselkę oczyścić, ugotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru (kolor będzie bardziej nasycony), odcedzić, wystudzić, każdą przekroić na pół, wymieszać z jabłkami, serem i połową sosu.
Ogórki umyć, przekroić wzdłuż, wydrążyć, miąższ posiekać, dodać do warzyw z sosem. Łódeczki z ogórka ułożyć na półmisku, faszerować sałatką, obsypać natką, polać resztą sosu. Przed podaniem schłodzić.
ok. 30 minut
Sos będzie ostrzejszy, jeśli dodasz 1 łyżkę musztardy sarepskiej, chrzanu albo kilka zmiażdżonych ząbków czosnku zamiast majonezu.Źródło: Twoje Imperium