Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brukselka pod pierzynką"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 25
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 25
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 77
Składniki
Brukselkę obgotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Cebulę obrać, posiekać. Podsmażyć na oliwie.
Dodać mięso, podsmażyć, zalać pomidorami wraz z zalewą, doprawić na ostro.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, obsypać bułką. Rozłożyć mięso, połowę sera, brukselki. Zalać jajkami rozkłóconymi ze śmietaną, resztą sera, solą, pieprzem i muszkatem. Zapiekać 40 min w 180oC.
Z mielonego możesz zrobić klopsy. Podsmaż je na oliwie, dodaj pomidory, podduś, przełóż do formy, dodaj brukselki i sos.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium