Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
20 porcji
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 113
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 187
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 198
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 113
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 187
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 198
Składniki
Piekarnik nagrzać do 170 stopni C. Przygotować małą prostokątną foremkę o wymiarach ok. 20 cm x 24 cm (lub o podobnej powierzchni). Wyłożyć papierem do pieczenia.
Olej kokosowy lub masło roztopić, odstawić z ognia i dodać cukier, wymieszać. Przełożyć do miski (konsystencja masy będzie przypominała mokry piasek).
Dodać jajka i wymieszać rózgą do połączenia. Dodać mąkę migdałową, kakao oraz sól i wymieszać rózgą. Na koniec wymieszać z pokrojoną w kosteczki czekoladą lub dropsami.
Wylać masę do przygotowanej formy, ułożyć orzechy i piec przez 30 minut. Wyjąć z piekarnika i po kilku minutach można już kroić na kawałeczki.