Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brokułowe muffinki"
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 64
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 109
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 54
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 112
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 132
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 64
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 109
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 54
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 112
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 132
Składniki
Brokuły ugotuj do miękkości. Przestudź i rozgnieć widelcem.
Boczek i cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni.
Ser zetrzyj na tarce.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Wbij jajka, zalej mlekiem, dodaj oliwę oraz posiekane zioła. Dopraw czosnkiem, solą oraz pieprzem.
Dodaj do masy rozgniecione brokuły, boczek, cebulę i starty ser.
Wlej ciasto (powinno być 2 razy bardziej gęste niż ciasto na naleśniki) do natłuszczonych silikonowych foremek.
Piecz muffiny ok. 30 minut w pie karniku nagrzanym do 180°C. Podawaj z surówką z warzyw polaną oliwą z oliwek.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV