Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mascarpone,truskawki i stracciatella,takiego połączenia smaków nie trzeba specjalnie zachwalać:)Wart wypróbowania:)źródło:kobieta.interia.pl
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 83
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 269
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1057
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 23
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1489
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 83
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 269
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1057
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 23
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1489
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Składniki
Półokrągłą salaterkę( najlepiej dużą lub dwie mniejsze)wysmaruj tłuszczem.Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wody.Czekoladę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.Truskawki przebierz.50 dkg włóż do garnka,zasyp cukrem,dodaj sok z cytryny i mieszając gotuj,aż cukier się rozpuści,wsyp galaretkę,zmiksuj,ochłódź.Mascarpone zmiksuj z jogurtem,cukrem waniliowym i cukrem pudrem,wymieszaj z ubitą na sztywno śmietanką i żelatyną.
Odłóż 2/3 kremu,wymieszaj z czekoladą.Na spód salaterki wlej 1/3 kremu straciatella,zastudź.Na to wlej mus truskawkowy.Zastudź.Na nim ułóż resztę pokrojonych na połówki truskawek.Zalej białym kremem,a ten resztą kremu stracciatella.Ochładzaj go przez noc.Rano wybij na paterę.Udekoruj truskawkami i miętą.