Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, wilgotne i pyszne.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7228
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 161
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 353
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7228
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 161
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 353
Składniki
Do misy wbijamy jajka , dodajemy cukier , kefir , olej ,powidła, krótko ubijamy. Do mąki dodajemy sodę , kakao, cynamon i sezam. Partiami wsypujemy mąkę do masy jajecznej. Do przygotowanych foremek nakładamy ciasto do 3/4 wysokości foremek. Foremki wkładamy do piekarnika 180 C na ok. 25 minut. Po lekkim ostygnięciu babeczki dekorujemy zielonym lukrem.