Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Blok kawowo-czekoladowy"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 265
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 62
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 66
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5374
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 265
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 62
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 66
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5374
Składniki
Do garnka wlej mleko, dodaj pokrojone masło, wsyp cukier, zagotuj, mieszając. Zdejmij z ognia.
Masę podziel na dwie części, do jednej dodaj kawę, do drugiej kakao, wymieszaj, wystudź. Do każdej masy dodawaj 25 dag sypkiego (nie granulowanego!) mleka w proszku. Obydwie masy powinny być tak gęste, by łyżka sama w nich stała. Do masy możesz dodać bakalie lub owoce.
Formę na keks wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę kawową, na wierzch wylej masę kakaową. Posyp startą na tarce czekoladą. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień