Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rada: Blok będzie łatwiej kroić jeśli użyjemy noża zanurzonego w wrzątku :)
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Składniki
Masło, mleko i cukier przełóż do sporego garnka. Podgrzewaj na wolnym ogniu do rozpuszczenia się składników, cały czas mieszając by mleko się nie przypaliło. Zdejmij z ognia i zostaw do ostygnięcia.
Gdy ostygnie dodaj kakao i mleko w proszku. Wymieszaj by wszystkie składniki się połączyły, ale żeby nie powstały grudki. Można użyć do tego miksera. Gdy masa będzie gładka wsyp pianki i wszystko razem wymieszaj łyżką. Masę przełóż do formy keksowej i odstaw na całą noc do lodówki.