Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiony przysmak z PRLu, dziś nieco już zapomniany. U mnie wersji tradycyjnej, jak i białej, która smakuje dosłownie jak biała czekolada
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 264
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 264
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Składniki
Blok biały: W rondelku rozpuść masło z cukrem, wanilią i mlekiem Przelej do misy miksera i wmieszaj stopniowo mleko w proszku Na koniec wsyp dodatki Dwie keksówki 22×8 wyłóż folią spożywczą lub papierem do pieczenia * Możesz też użyć większej blaszki i później pokroić blok. Możesz również masę umieścić w jednej keksówce, deser będzie wtedy wyższy po zastygnięciu. Na dno blaszki wysyp trochę użytych dodatków, będą ładnie prezentować się po zastygnięciu bloku Przełóż masę do blaszki i wyrównaj za pomocą szpatułki Gotowy deser schłodź w lodówce przez kilka godzin
Blok czekoladowy ciemny: Rozpuść masło z cukrem, mlekiem i kakao Przelej do misy miksera i wmieszaj stopniowo mleko w proszku Na koniec wsyp dodatki Na dno blaszki wyłożonej folią spożywczą lub papierem do pieczenia wysyp trochę użytych dodatków, będą ładnie prezentować się po zastygnięciu bloku Przełóż masę do blaszki i wyrównaj za pomocą szpatułki Gotowy deser schłodź w lodówce przez kilka godzin