Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkoptowy przekładaniec z jeżynami"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 93
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 276
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 93
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 276
Składniki
Przygotuj biszkopt: oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem, połącz z żółtkami. Obie mąki przesiej z proszkiem. Porcjami domieszaj do masy jejecznej. Przełóż je do foremki wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 35 minut w temp. 180 st. Odłóż do wystudzenia.
Przygotuj krem: śmietanę wymieszaj z serkiem, zagęstnikiem, cukrem pudrem i waniliowym. Ubij gęsty krem. Biszkopt rozetnij na 4 blaty. Przełóż je kremem i jeżynami. Posmaruj też wierzch i boki ciasta. Udekoruj posypką.Źródło: Tina