Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkoptowy domek"
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 983
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 983
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Składniki
Żółtka utrzyj z 1 cukrem waniliowym. Białka ubij na sztywno. Dalej ubijając, dosyp połowę cukru. Połącz obie masy. Wmieszaj 18 dag mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. Podziel ciasto na dwie części. Do jednej z nich dodaj olej, a do drugiej kakao.
Przygotuj dwie blaszki o wymiarach 24 na 30 cm. Przykryj je pergaminem, rozsmaruj osobno jasne i ciemne ciasto. Piecz w temperaturze 200 st ok. 10 min.
Z mleka i reszty mąki ugotuj budyń. Dodaj cukier waniliowy i 3 dag masła, ostudź. Pozostałe masło utrzyj z resztą cukru. Dodaj do masy. Wrzuć truskawki.
Upieczone blaty przekrój wzdłuż na połówki. Układaj jeden na drugim (na przemian jasny i ciemny) smarując kremem. Odstaw do stężenia. Ciasto przekrój po przekątnej. Złóż, tworząc domek. Polej polewą.Źródło: Świat kobiety