Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biszkoptowe miseczki z truskawkami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Białka ubij z połową cukru. Mąki przesiej z łyżeczką proszku do pieczenia. Żółtka utrzyj z resztą cukru i cukrem waniliowym. Do masy żółtkowej partiami dodawaj pianę z białek oraz przesiane mąki.
Blachę wyłóż pergaminem. Chochelką nałóż ciasto, uformuj 6 placków. Piecz ok. 15 min w 180 st. Gorące biszkopty wkładaj do miseczek, ostudź. Truskawki oczyść, pokrój na kawałki.
Kremówkę ubij z cukrem pudrem do smaku. Biszkoptowe miseczki napełnij owocami i bitą śmietaną. Ozdób ziołami.
porcji, czas ok. 35 min; porcja – 280 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety