Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bigos z piersią indyka w pomidorach"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 298
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 516
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 298
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 516
Składniki
Kapustę kiszoną włóż do garnka, zalej bulionem drobiowym. Dodaj liść laurowy, ziarna jałowca oraz ziela angielskiego, wymieszaj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu do miękkości (około godziny).
Pierś indyka umyj, osusz, pokrój na mniejsze kawałki. Oprósz solą i pieprzem. Smalec rozgrzej na patelni, podsmaż mięso ze wszystkich stron. Dodaj do kapusty 10 minut przed końcem gotowania.
Garnek z bigosem odstaw w chłodne miejsce do ostudzenia. Dodaj koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszaj. Przypraw do smaku.
<strong>Przepis przysłała Monika Gorowa ze Świebodzina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie