Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Białe muffinki"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 60
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1673
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 60
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1673
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Miękkie masło zmiksuj z cukrem. Dalej miksując, dodawaj jajka, mąkę, proszek do pieczenia i posiekane migdały. Wlej 70 ml likieru amaretto i mleko. Starannie połącz. Napełnij foremki do muffinek.
Z marcepanu uformuj 18 kulek. Umieść je w cieście pośrodku każdej mufinnki. Piecz ok. 20 min w 160 st. Gotowe muffinki wyjmij z foremek, ostudź. Białą czekoladę rozpuść w gorącej kąpieli wodnej. Polej muffinki i dowolnie udekoruj.
czas ok. 30 min; porcja – 290 kcal, cena 1 złŹródło: Świat kobiety