Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bezowe z orzechami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 39
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 39
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Składniki
Do miski wlej białka, dodaj szczyptę soli, ubij. Wsypuj po łyżce cukru. Dodaj sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną, wymieszaj delikatnie łyżką.
Na papierze do pieczenia odrysuj okrąg średnicy 24 cm, wyłóż białka. Wstaw do piekarnika do 160°C, po 5 minutach zmniejsz temperaturę do 120°C, piecz 40 minut, wystudź w piekarniku przez noc.
Śmietanę ubij z cukrem, wyłóż na bezę. Obierz banana, pokrój w plastry. Udekoruj nimi ciasto, posyp orzechami, polej kajmakiem. Podawaj schłodzone.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień