Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bezowe serce z malinami"
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 103
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 61
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 103
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 61
Składniki
Dużą blachę (najlepsza jest ta z piekarnika) wyłóż papierem do pieczenia. Narysuj na nim 2 duże serca. Włącz piekarnik i nagrzej go do temperatury 150°C.
Białka ubij na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli oraz octu winnego. Ubijając, syp porcjami cukier puder. Ubijaj do chwili, aż piana stanie się lśniąca.
Wsyp barwnik spożywczy, wymieszaj. Wyłóż masę na narysowane serca. Piecz 15 minut. Zmniejsz temperaturę do 100°C i piecz jeszcze pół godziny. Wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i pozostaw, aż bezy ostygną.
Ubij śmietanę z cukrem i śmietan-fiksem. Rozłóż krem na bezowych sercach. Udekoruj owocami. Jeśli masz mało czasu, kup gotowe spody bezowe i posmaruj je bitą śmietaną.Źródło: Kurier TV