Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bezglutenowy czekoladowy deser z kubeczka"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Do dużego garnka wstaw mniejszy rondelek. Nalej wodę do większego garnka, tak by sięgała do 2/3 rondelka. Włóż do rondelka pokruszoną gorzką czekoladę i masło. Zagotuj wodę. Gotując ją na wolnym ogniu, rozpuść czekoladę z masłem. Jaja z cukrem pudrem zmiksuj na puszystą masę. Połącz czekoladę z masą jajeczną. Foremki do zapiekania wysmaruj masłem i posyp cukrem pudrem. Napełnij foremki masą puddingową. Zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 10 minut. Serwuj puddingi wciąż ciepłe.
Czas przygotowania: 15 minut.Źródło: TV14