Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne batoniki. Warto spróbować :)
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 254
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1371
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 254
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1371
Składniki
Migdały wysypać do rondelka, sparzyć i pozostawić w wodzie na kilka minut. Odsączyć. Ostudzić i zdjąć z każdego skórkę.
Migdały pokroić w słupki lub na kawałki. Świeży imbir obrać i zetrzeć na tarce.
Masło rozpuścić z miodem i cukrem. Mieszać, aż cukier się rozpuści. Wsypać migdały, imbir - gotować około 5 minut, cały czas mieszając.
Gorącą masę wlać na blachę wyłożoną pergaminem. Gdy masa przestygnie, pokroić ją w prostokąty, odstawić do wystudzenia.
Czekoladę połamać na kawałki i stopić. Batoniki zanurzać do połowy w czekoladzie.