Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Barszczyk z uszkami"
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Składniki
Z warzyw i przypraw ugotuj wywar. Dodaj star- te buraki i posiekany czosnek. Gotuj pół godziny. Przecedź, dopraw, dodaj koncentrat.
Z mąki, soli i wody zagnieć pierogowe ciasto. Pokrojoną cebulę zeszklij na oleju. Dołóż do posiekanych grzybów z natką, wbij jajko, wymieszaj i przypraw.
Z rozwałkowanego ciasta wytnij małe kwadraciki. Na każdym ułóż grzybowy farsz i uformuj uszka. Gotuj je 3 minuty w osolonym wrzątku. Podawaj w barszczu.Źródło: Kurier TV