Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszcz z grzybowymi uszkami"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Składniki
Namocz umyte prawdziwki na noc. Następnego dnia ugotuj je z włoszczyzną w 2 l wody (dodaj też tę od grzybów). Gdy bulion ostygnie, wyjmij warzywa i grzyby.
Upiecz w piekarniku buraki (60 minut w temp. 180 st. C). Ostudź je, obierz i zmiksuj na purée. Połącz z bulionem buraki, roztarty ząbek czosnku, ocet winny. Podgrzej, nie gotuj. Przypraw do smaku.
Obierz i posiekaj cebule. Podduś je na oleju, dodaj pokrojone prawdziwki, podsmaż razem, przypraw do smaku.
Zagnieć ciasto na uszka. Rozwałkuj ciasto, wykrój z niego kwadraty 4 x 4 cm. Nałóż farsz, zaklej uszka. Gotuj w osolonej wodzie (2 minuty po wypłynięciu).
Podawaj barszcz z uszkami, kleksem śmietany, posypany majerankiem.
Dla 6 osób, 4 zł porcja, czas 3 godz., 120 kcalŹródło: Olivia