Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Barszcz na zakwasie"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Buraki obierz, umyj. Duże okazy pokrój na kawałki i zalej wodą, aby je zakrywała. Gotuj na małym ogniu około 40 minut.
Kiedy buraki są już prawie miękkie, wlej zakwas buraczany i mocno podgrzej, ale już nie gotuj. Przypraw. Jeśli lubisz bardziej kwaśny smak, przypraw octem winnym. Wlej olej.Źródło: Dobry Tydzień