Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Barszcz biały z jajkiem"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 13
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 56
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 13
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 56
Składniki
Do gotującego się bulionu wlać zakwas, zagotować, usunąć pianę, doprawić solą, pieprzem, chrzanem oraz majerankiem, dodać grzybki.
Kiełbasę pokroić w talarki, podsmażyć na patelni, dodać do barszczu. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek, pokroić w łódeczki.
Barszcz zabielić śmietaną. Podawać gorący z łódeczkami jajek i rzeżuchą. Pasuje do niego zarówno świeży pszenny chleb, jak i podsmażane na patelni (ugotowane wcześniej)ziemniaki pokrojone w cieniutkie talarki.
Zaskocz swoich gości podając wielkanocny barszczyk w wydrążonym chlebie (najlepiej razowym albo grahamie).Źródło: Twoje Imperium