Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz biały z chrupiącą posypką"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 113
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6622
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 180
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1256
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5942
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 113
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6622
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 180
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1256
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5942
Składniki
Połącz w dużym garnku wywar z zakwasem, gotuj 10-15 minut. Dodaj śmietanę, chrzan, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz majeranek. Zagotuj. Przypraw solą i pieprzem.
Pokrój drobno białą kiełbasę oraz wędzony boczek. Kalafiora umyj, osusz, podziel na drobne różyczki. Podsmaż na rumiano boczek i kalafiora.
Nałóż porcje kiełbasy na głębokie talerze. Zalej kiełbasę gorącym barszczem. Po wierzchu posyp skwierczącą jeszcze posypką z boczku i kalafiora. Posyp posiekaną natką pietruszki.
Rada: Smak zupy wzbogacą suszone grzyby. Kilka prawdziwków lub podgrzybków ugotuj w niewielkiej ilości wody. Gdy zmiękną, pokrój je w cienkie paski i dodaj wraz z wywarem do barszczu.
Dla 8 osób, 3 zł porcja, czas 30 min, 256 kcalŹródło: Olivia