Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na przyjecie dla małych i dużych gości.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 48
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 852
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 48
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 852
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Składniki
Banany rozgnieść dokładnie widelcem. Mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, sodę oraz sól wymieszać w dużej misce. W drugiej misce połączyć razem rozgniecione banany, jajka, olej, mleko. Składniki mokre połączyć z suchymi pamiętając o zasadzie im mniej dokładnie wymieszane ciasto, tym babeczki pulchniejsze. Blaszkę do muffinek wyłożyć papilotkami do muffinów. Do każdej włożyć po łyżce ciasta, następnie włożyć łyżeczkę nutelli i zakryć kolejną warstwą ciasta. Piec 20 minut w temp. 180 stopni.