Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bakłażany z salasą"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 98
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 98
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Bakłażany umyj, osusz, przekrój wzdłuż na połówki. Miąższ ponacinaj w kratkę. Ułóż warzywa na kratce grillowej w piekarniku. Skrop lekko oliwą, posyp solą morską, obłóż ząbkami czosnku (2 odłóż). Grilluj, obracając, po ok. 15 min z każdej strony.
Pomidory sparz, obierz. Pozbaw gniazd nasiennych. Miąższ pokrój w kosteczkę. Posiekaj obraną cebulę, odłożony czosnek i listki ziół. Dodaj do pomidorów. Wlej 2-3 łyżki oliwy. Dopraw salsę solą i pieprzem. Podawaj do ciepłych bakłażanów.
porcje, czas ok. 40 min; porcja – 110 kcal, cena 3 zł.Źródło: Świat kobiety