Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bakłażany z pomidorami i czosnkiem"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Składniki
Bakłażany umyj i przekrój je wzdłuż na pół. Natnij w kratkę, osól i poczekaj, aż puszczą sok. Osącz je następnie z niego (możesz to zrobić papierowym ręcznikiem). Ponownie oprósz je solą i pieprzem, spód posmaruj olejem, a wierzch nim skrop.
Na bakłażanach rozłóż pokrojone drobno pomidory, część natki, cebulę oraz czosnek. Oprósz solą, pieprzem i skrop olejem. Zapiecz krótko w piekarniku (aby warzywa nie były surowe). Następnie udekoruj resztą posiekanej natki i podaj.Źródło: Świat kobiety