Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakłażany faszerowane mięsem"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 111
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6621
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 179
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1254
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5925
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 111
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6621
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 179
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1254
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5925
Składniki
Bakłażany umyć, rozciąć poziomo na pół, posolić i odstawić, by wypłynął sok.
Ostrożnie wydrążyć środki, pozostawiając przy skórce dość grubą warstwę miąższu.
Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić lub zrumienić na maśle.
Koperek i szczypiorek umyć, odsączyć, drob no posiekać.
Mięso wymieszać z cebulą, 6 łyżkami tartej bułki, jajkami, koperkiem i szczypiorkiem. Doprawić pieprzem i solą.
Nadziać bakłażany mięsem, posypać z wierzchu bułką tartą i żółtym serem.
Piec w wysmarowanym resztą masła naczyniu w temp. 180 st. C. 30-40 min.Źródło: Życie na Gorąco Retro